UA-54345908-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Project Management

Projecten zijn vaak gewoon moeilijk en lopen 'uit de hand' omdat onderstaande zaken (hoe triviaal misschien ook) vaak niet of onvoldoende duidelijk zijn. Ook de bijbehorende risico's worden vaak onderschat.

JES! Projecten & Advies stelt zich continue de onderstaande vragen bij het uitvoeren van projecten en in elke fase van het project, en stuurt bij waar nodig. Meer weten? Neem contact op!

 

  • Duidelijkheid –  Is de opdracht of taak wel zo duidelijk gedefinieerd? Het project is gestart, maar waar is het om te doen geweest?
  • Tijd – Welke termijn wordt bedoeld? En is door wijzigende omstandigheden deze termijn nog wel realistisch? Is er bekend waar het project nu precies staat?
  • Middelen – Hetzelfde geldt voor de middelen: de hoeveelheid mensen en geld hebben een directe link met de opdracht. Waar staan we, wat heeft het tot nu toe gekost en wat komt er nog? Wie werken er aan?
  • Resultaat – Naar tevredenheid? Van wie? Opdrachtgever? Hoe wordt dat eigenlijk gecommuniceerd? En hoe kan 'naar tevredenheid' worden gedefinieerd?
  • Communicatie – Wie weet waar het project mee bezig is? De groep stakeholders is vaak groter dan men denkt: en allemaal dienen ze op de hoogte te zijn! Dat wil nog wel eens lastig zijn..